Luckydoodles
Australian labradoodles

Planning 2024-2025

Van Guusje verwachten wij medio november-december 2024 weer een nestje met de kleur red/abrikoos/caramel met mogelijk witte vlekjes. 

Voorjaar/zomer 2025 verwachten wij puppy's van Senna en Nofi.

Heb je interesse in een pup uit een van deze nestjes, stuur ons dan een mail naar info@luckydoodles.nl of stuur een appje naar 06-34560979.Werkwijze

Onze pups groeien op in huis. De eerste drie weken ontvangen wij geen bezoek om moeder en haar pups de tijd en rust te geven om aan elkaar te wennen en zo een stabiele basis te geven. De pups worden blind en doof geboren en doen alles op de tast en geur. Ze zijn volledig afhankelijk van hun moeder. Na 10 tot 14 dagen gaan de oogjes open en ook het gehoor ontwikkeld zich. Echter pas als ze ongeveer 25 dagen oud zijn kunnen puppy's vormen waarnemen en is het gehoor goed ontwikkeld. Tijdens deze fase leert de pup veel van zijn moeder en nestgenoten. 

Na drie tot vier weken gaan de pups steeds meer op onderzoek uit. Na de derde week bieden wij de pups gedoseerd steeds meer speelgoed aan en wordt er volop geknuffeld! Na vier weken is ook de periode aangebroken waarin je als toekomstig baasje de eerste keer kennis komt maken met de pups. Tijdens dit bezoek zal ik veel informatie geven over het wel en wee van de pup en waar je bijvoorbeeld rekening mee moet houden wanneer de pup naar huis komt. Ook krijg je een informatieboekje mee. Maar er wordt dan vooral veel geknuffeld natuurlijk! Tijdens dit bezoek probeer ik duidelijk te krijgen welk hondje het beste bij jullie thuissituatie en wensen zou passen. 

Na vier weken maakt ook de werpkist plaats voor een ren in de woonkamer. Dit is ook het moment om de pups te gaan bijvoeren om zo de moeder te ontlasten. Bovendien wennen de pups zo langzaamaan om brokjes te gaan eten. 

Afhankelijk van het weer, gaan de pups vanaf 5 tot 6 weken dagelijks naar buiten. Telkens na een eetmoment, gaan de tuindeuren open en kunnen ze buiten hun behoefte doen en eventjes spelen. Op deze manier begint al in een vroeg stadium de zindelijkheidstraining.

In de zesde week gaan we met de pups naar de dierenarts. Ze krijgen dan hun eerste vaccinatie en worden gechipt. Ook zal de dierenarts een gezondheidscheck doen. Na dit dierenartsenbezoek zal de definitieve puppykeuze plaatsvinden. Iedereen heeft zijn voorkeur voor een bepaalde pup kunnen opgeven en ik probeer voor iedereen de gouden match te maken. 

Gedurende de de laatste weken bij ons in huis proberen we de pups steeds meer voor te bereiden op de grote buitenwereld. We proberen ze steeds meer nieuwe situaties aan te bieden in een veilige setting. Kennis maken met de honden föhn of een stukje lopen aan de riem zijn al best grote uitdagingen voor een pup van 7 weken. 

In de achtste week mogen de pups worden opgehaald. Je krijgt voer voor de eerste weken, een paspoort, nestknuffel en dekentje mee en dan mag het grote avontuur met je hondje beginnen!

Hierna stopt het niet voor ons! Je mag ons altijd raadplegen voor advies en we vinden het ontzettend leuk om foto's en filmpjes te ontvangen.

Contactformulier