Luckydoodles
Australian labradoodles

De Australian Labradoodle

De Australian labradoodle is een intelligente, actieve, vrolijke en zachtaardige krullenbol met allergievriendelijke eigenschappen. De Australian labradoodle is een kruising tussen Labrador en Poedel en verdere kruisingen van de Amerikaanse en Engelse Cockerspaniel, de Curly Coated Retriever en de Ierse Waterspaniel.
Ze zijn dol op spelen, krijgen graag de aandacht en kunnen goed opschieten met andere honden. Ze hebben veel behoefte aan mensen om zich heen en zijn er niet dol op om veel alleen gelaten te worden.

De Australian labradoodle is zeer geschikt als familiehond, maar kan ook goed ingezet worden als hulphond. Ze hebben behoefte aan geestelijke en fysieke uitdaging en sommige zijn dol op zwemmen. Het is een matige kritische eter. De verzorging van de vacht neemt veel tijd in beslag. Per week moet er gerekend worden op minimaal 1 uur grondig borstelen.

Hoe groot is een Australian labradoodle?
De labradoodle is er in 3 verschillende maten, namelijk Mini, Medium en Standaard.

Mini
Hoogte: 35 t/m 42 cm
Gewicht: 7 t/m 13 kg
Medium
Hoogte: 43 t/m 52 cm
Gewicht: 13 t/m 20 kg
Standaard
Hoogte: 53 t/m 63 cm
Gewicht: 21 t/m 30 kg

De vacht

Naast het verschil in formaat bestaat er ook een verschil in het type vacht. De Labradoodle heeft één van de volgende typen vachten
Curly: een krullende vacht die veel verzorging vereist. Een labradoodle met een curly vacht moet regelmatig geborsteld worden om klitten in de vacht te voorkomen.
Curly fleece: een golvende zachte vacht .
Wavy fleece: een licht golvende vacht. Vergelijkbaar met de curly fleece waar de slag minder aanwezig is.
Fleece: een stijlere vacht.

Kleuren

Naast het verschil in het type vacht zijn er natuurlijk ook verschillende kleuren voor de labradoodle: zwart, rood, abrikoos, zilver, bruin, caramel, parti en phantom.